home

„Wizz Air“ iš Vilniaus skraidins į Marakešą Maroke

18 birželio, 2018

 

Plėsdama skrydžių tinklą iš Lietuvos didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė centrinėje ir Rytų Europoje bei viena iš sparčiausiai augančių aviakompanijų Europoje „Wizz Air“ pristato naują atostogų kryptį – nuo spalio mėnesio aviakompanija sujungs Vilnių su Marakešu Maroke. Skrydžiai bus vykdomi žiemos sezonu, du kartus per savaitę. Taip pat šia nauja kryptimi aviakompanija pradės vykdyti skrydžius ir iš Varšuvos.

 

Rezervuoti vietas naujuoju bendrovės maršrutu galima naudojantis nemokama „Wizz Air“ mobiliąja programėle arba apsilankius bendrovės internetinėje svetainėje. Bilietų kaina prasideda nuo 29,99 Eur*, įskaitant rankinį bagažą, kurio išmatavimai atitinka šiuos matmenis 55 x 40 x 23 cm.

 

Marakešas, įsikūręs Atlaso kalnų papėdėje, – vienas didžiausių ir populiariausių Maroko miestų. Tradicinėmis prekyvietėmis ir išskirtine virtuve pasižymintis Marakešas yra spalvinga atostogų kryptis. Be naujosios krypties, aviakompanija taip pat skraidina į kitą Maroko miestą – Agadirą. Iš viso platus „Wizz Air“ tinklas jungia 142 kryptis 44-iose šalyse.

 

„Džiaugiamės galėdami pristatyti dar vieną unikalią „Wizz Air“ kryptį. Pirmą kartą mūsų keleiviai iš Vilniaus ir Varšuvos turės galimybę aplankyti populiarųjį Marakešą Maroke, – sako „Wizz Air“ vykdomoji korporatyvinės komunikacijos vadovė Sorina Ratz. – Esame įsitikinę, kad mūsų žemų kainų skrydžiai dar viena Maroko kryptimi padės atrasti turtingą šios šalies kultūrą, įstabią architektūrą ir išskirtinę virtuvę.“

 

„Praėjusių metų lapkritį atidarytas skrydis į Maroko kurortą Agadirą tapo tikru hitu tarp keliautojų. Šį rudenį drauge su aviakompanija „Wizz Air“ pasiūlysime ne tik pramogauti prie Atlanto vandenyno, bet ir susipažinti su egzotiškuoju Marakešu – pajausti jo skonius bei kvapus, paklaidžioti ir pasiderėti berberų turguje ar tiesiog pailsėti viename iš nuostabių miesto parkų. Skrydžiai vyks pirmadieniais ir penktadieniais, tad lietuviai turės galimybę praleisti Maroke kiek ilgesnį, bet itin įspūdingą savaitgalį“, – sako Lietuvos oro uostų strateginės komunikacijos skyriaus vadovė Agnė Mažeikytė.

 

Šiuo metu aviakompanija siūlo 7 maršrutus į Maroką savo tinkle iš 5 miestų Vengrijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje. Nuo pirmojo skrydžio į Maroką 2017 m. „Wizz Air“ paslaugomis pasinaudojo jau daugiau nei 75 tūkst. turistų.

 

Tarptautiniame Vilniaus oro uoste turėdama bazę su keturiais orlaiviais ir 150 į klientus orientuotų įgulos narių, taip pat teikdama žemų sąnaudų skrydžių paslaugas iš Kauno ir Palangos, šiais metais „Wizz Air“ iš viso pasiūlys 1,8 mln. sėdimų vietų Lietuvos maršrutais, t. y. 20 proc. daugiau nei praėjusiais metais.

 

Kartu su naujuoju maršrutu Vilnius–Marakešas aviakompanija iš trijų Lietuvos oro uostų siūlo 33 kryptis į 17 šalių.

 

Naujausios „Wizz Air“ kryptys į Marakešą Maroke:

 

Kryptis Diena Pradžia Kainos nuo*
Vilnius Pirmadienis, penktadienis Spalio 29 d. 29,99 EUR
Varšuva Trečiadienis, sekmadienis Spalio 31 d. 29,99 EUR

 * Kaina į vieną pusę, įskaitant mokesčius


Apie „Wizz Air“

 

Didžiausios centrinėje ir Rytų Europoje mažų sąnaudų bendrovės „Wizz Air“ orlaivių parką sudaro 100 „Airbus“ A320 ir A321 tipo orlaivių. Oro linijų kompanija skraidina iš 25 bazių ir siūlo daugiau nei 600 maršrutų, jungiančių 142 kryptis 44-iose šalyse. „Wizz Air“ komandą sudaro apie 4000 aviacijos profesionalų, siūlančių aukščiausio lygio aptarnavimą ir ypač mažų kainų skrydžių bilietus, kuriuos per pastaruosius 12 mėn. rinkosi daugiau nei 30 mln. keleivių. „Wizz Air“ akcijos yra skelbiamos Londono vertybinių popierių biržoje (trumpinys – WIZZ) ir yra įtrauktos į FTSE 250 ir FTSE All-share indeksus. „Wizz Air“ pelnė pasaulinio masto pripažinimą dėl vykdomos oro saugumo politikos ir yra įtraukta į Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) veiklos saugumo audito (IOSA) registrą. Neseniai metinis aviacijos ir kosmoso industrijos leidinys „Aviation 100“ paskelbė bendrovę už pasiekimus „Metų aviakompanija Europoje“ (angl. European Airline of The Year).