home

Interviu su kompanijos Schweitzer project produkto ir kokybės vadovu

19 rugsėjo, 2019

 

Prisistatykite, papasakokite apie save ir savo veiklą.

 

Esu Stefan B., kokybės ir produkto vadovas Schweitzer project kompanijoje Italijoje. Schweitzer project yra viena iš lyderiaujančių parduotuvių montavimo kompanijų Europoje. Turime keletą ofisų bei logistikos centrų čia, Europoje, o dirbame su užsakovais iš viso pasaulio.

 

 

Mano darbas – sekti vykdomų projektų eigą, atkreipti dėmesį į vykdomus užsakymus ir jų kokybę, tad lankausi pas įvairius tarptautinius tiekėjus, daugiausia Vakarų ir Rytų Europoje. Aš taip pat veikiu kaip tiekėjų „skautas“, keliauju norėdamas rasti naujų potencialių tiekėjų, daugiausia rytų / šiaurės Europoje.

 

Kokia veikla užsiimate Lietuvoje?

 

Anksčiau Lietuvoje esame dirbę su metalo tiekėjais, o šiuo metu deriname sutartį ir pradedame darbus su nauju tiekėju.

Taip pat, nuolatos ieškome naujų partnerių dirbančių parduotuvių įrengimo, baldų gamybos sektoriuje. Šio vizito Lietuvoje metu, lankėmės potencialių tiekėjų gamyklose, kelias kompanijas pamatėme ir EXPO centre – AR Studio, Piritas. 

 

Kokiais kriterijais remiatės ieškant partnerių?

 

Mums svarbi kokybė, patirtis parduotuvių įrengimo, baldų gamybos sektoriuje, kainų lygis, lankstumas, greiti gamybos ir pristatymo terminai, sklandi komunikacija, pageidautina anglų arba vokiečių kalbomis.

 

Lojalumas versle?

 

Su patikimais partneriais/ tiekėjais siekiame ilgalaikio bendradarbiavimo.

Vidutinis bendradarbiavimo laikas yra 2–6 metai, tačiau turime partnerių su kuriais dirbame daugiau nei 15 metų.

 

Kas kuria pasitikėjimą versle?

 

Atsakomybė, sąžiningumas, lojalumas, patikimumas, greitis. Apskritai: visas elgesys ir savybės naudingos verslo augimui: materialiąja ir nematerialiąja prasme.

 

Kultūriniai skirtumai, ar pastebėjote jų, lygindami Lietuvą ir kitas šalis?

 

Mano asmeninių vertinimų skalėje, Baltijos šalys yra reitinguojamos labai aukštai. Atrodo, kad dauguma žmonių, kuriuos sutikau Lietuvoje ar jūsų tiesioginėje Baltijos kaimynystėje, pasižymi dauguma ar visomis anksčiau aprašytomis savybėmis, kurios skatina pasitikėjimą verslu.

 

Ar svarbu, kad jūsų partneriai ir jų įmonės būtų socialiai atsakingi?

 

Taip, mums svarbi socialinė atsakomybė, su daugeliu klientų, su kuriais dirbame turime sutartis, kurių dalis yra įgyvendinami Europos socialiniai standartai ir gerbiamos žmogaus teisės, atsakomybė už gamybos procesus, naudojamas žaliavas.

 

Oro uostai ir skrydžių tradicijos. Ką veikiate oro uoste iki skrydžio?

 

Užmerkiu akis, atsipalaiduoju ir mėgaujuosi skrydžiu 🙂

Paprastai valandos skrydis yra per trumpas rimtam darbui.

Prieš skrydį kartoju pasiruošimo ritualus: skalbimas, lyginimas, lagamino pakavimas, reikalingų dokumentų parinkimas ar kiti kelionės metu reikalingi dalykai. Taip pat, prieš skrydį pasiruošiu suplanuotiems vizitams: vizitų laikas, kelionė, gyvenamoji vieta, pervežimai vietoje.

 

Kokia jūsų nuomonė apie EXPO centrą?

 

Manau, kad tai puiki galimybė sužinoti apie potencialius naujus tiekėjus. Tam tikra prasme apsilankymas EXPO cente tapo mano ritualo prieš skrydį dalimi. Dažnai tenka skristi iš Vilniaus oro uosto, tad prieš prisėdant prie darbų ar atsipalaiduojant Verslo Klube užsuku ir į EXPO centrą.